Prečo veria manažéri astrológii ?

22.07.2010 13:56

Astrológia zažíva v poslednej dobe  prudký rozmach. Už sa o ňu nezaujímajú len obyčajní ľudia, ktorí si v horoskopoch každodenne hľadajú svoju najbližšiu budúcnosť, ale v dnešnom svete, ktorý ovláda svetová finančná kríza ju vo vyspelých krajinach využívajú aj manažéri, finančníci, ale i veľké obchodné reťazce začínajú dôverovať astrológii…
Niečo na tej astrológii asi bude
poprední astrológovia a astrologičky sa dnes na nedostatok práce naozaj sťažovať nemôžu. Ak chcú manažéri veľkých spoločností – obchodných reťazcov, veľkých bánk alebo investičných fondov urobiť dôležité rozhodnutia, po radu si začínajú chodiť už aj k astrológom. Pred pár rokmi by to bolo niečo nepredstaviteľné. Chcú proste vedieť to, ako sa môžu najlepšie postarať o svoje peniaze, aby ich neubúdalo, ale naopak pribúdalo. Astrológia im vraj začína napomáhať k väčším ziskom.

 

Vo Veľkej Británii obchodné spoločnosti dôverujú heliocentrickej astrológii – čo znamená, že človek podlieha vplyvu rôznych planét, ktoré sa pohybujú vo zverokruhu. Postavenie Merkúra môže napríklad ovplyvňovať ľudí pozitívnou energiou – teda keď ide vpred. Keď sa však vo zverokruhu pohybuje vzad má Merkúr negatívnu energiu, a vtedy je nevhodné robiť dôležité rozhodnutia.

Dokonca anglický astrofyzik Percy Seymour z univerzity v Plymouthe, ktorý sa už dlhodobo venuje astrológii, má na to svoje vedecké vysvetlenie. Podľa neho je magnetické pole Slnka ovplyvňované pohybmi planét, a súvisí tiež z ich vesmírnym usporiadaním. Slnko potom priamo ovplyvňuje magnetické pole Zeme, čo môže pôsobiť na činnosť ľudského mozgu. Jeho slová: „Neverím, že nás vesmír riadi, ale určite nás ovplyvňuje“, stoja za zamyslenie.

Analytik jednej z najväčších britských bánk, ktorý je zároveň aj astrológom sa k Seymourovi tiež prikláňa. Jeho meno banka neprezradila z pochopiteľných dôvodov – predpovedá totiž pohyb financií na medzinárodnom kapitálovom trhu. A nejde o žiadne drobné, ale o akcie v miliónoch libier. V roku 2007 sa mu podľa usporiadania planét dokonca podarilo predpovedať pád akcií na amerických trhoch o 3,2% - a o týždeň spadli až o 3,5%. A ako tento utajovaný analytik predpovedal budúcnosť finančných svetových trhov? Podľa neho má prísť k najväčšiemu zlomu na finančných trhoch v roku 2012. O dva roky uvidíme, či sa astrológia nemýlila.

Vplyv mesiaca
Ak si myslíte, že spln Mesiaca ovplyvňuje len prírodu a zvieratá, o opaku vás presvedčia štatistiky britských policajtov. Policajti v anglickom meste Brighton si už dlhšiu dobu vedú štatistiky, a porovnávajú ich s dňami, kedy je spln Mesiaca. Práve pri splne Mesiaca stúpa v meste kriminalita, v nemocniciach je viac zranených ako po iné dni, a aj hasiči musia byť pripravení na väčší počet vzniknutých požiarov. Podľa astrológov môže spln Mesiaca na niektorých ľudí pôsobiť veľmi negatívnou energiou.

V roku 2000 časopis German Scientist uverejnil štúdiu, ktorú robili európski vedci, kde preukázali, že spln Mesiaca mal negatívny vplyv na výtržníkov. Vedci sa venovali hlavne výtržníkom, ktorí boli zadržaní počas splnu Mesiaca – bolo ich oveľa viac ako bežne, a zistili, že takmer všetci mali v sebe viac ako dve promile alkoholu v krvi.

Skúste sa nad tým zamyslieť, či na tom fakt niečo bude. Keď však meteorológovia dokážu predpovedať počasie – aj keď sa im to vždy nepodarí, prečo by nemohli astrológovia predpovedať podľa postavenia a pohybu planét naše správanie, alebo to, či môžete urobiť správne rozhodnutia? Či im však v predpovediach budete naozaj dôverovať je len na každom z nás.

Autor: Recber