Dokázali vedci existenciu Boha ?

26.08.2010 01:17

 ... napísala pravda.sk
Je bezpochyby, že staroveký izraelský kráľ Dávid bol predchodcom dnešných moderných vedcov, ktorí sa snažia pochopiť tajomstvá vesmíru a jeho zmyslu. Keď vedci skúmajú vesmírne zákony, tí serióznejší sa ohradzujú a odmietajú myšlienky a názory, že vesmír nemá zmysel. Sú dojatí základnými silami, ktoré regulujú vesmír, a ktoré sú ´vyladené´ spôsobom, že umožňujú existenciu života na Zemi. Kozmológ Paul Davies dodáva, že ´keby existujúce zákony boli čo i len štipku odlišné, tak by mali zhubné následky pre život´. Poukazujú na niekoľko takých zákonov.
Vedecká kniha Science & Christianity – Four Views ukazuje na úžasnú ´vyladenosť´ vesmírnych zákonov, bez ktorej by náš život na našej prekrásne zázračnej planéte Zem bol nemožný. Ale i astronóm George Greenstein ide vo svojej vedeckej práci ešte ďalej. Na základe takého prieskumu presnej vyladenosti vesmírnych zákonov konštatuje: ´Keď zhrnieme všetkú evidenciu nám dnes dostupnú, vzniká veľmi naliehavá myšlienka, že nejaká nadprirodzená činnosť či radšej Činiteľ – musí byť. Je možné, že zrazu, nezámerne, sme natrafili na vedecký dôkaz o existencie Zvrchovanej Bytosti ?
S tým plne súhlasím ak by zem ( nedajbože vesmír ) riadili ľudia (Tí, ktorí majú moc- politici ) neprežila by podľa mňa ani par minút...

 

Jozef